In ciuda faptului ca profesiile si meseriile evolueaza in directia tehnologizari, acestea raman fara dubiu inradacinate in abordarea clasica de "cu ciocanul si patentul" ce a fost transmisa din generatii in generatii.

Cu toate ca ai multe de castigat doar din familizatizare cu acest vast sector al meseriilor, precum si din multitudinea de oportunitati disponibile odata ce intri in contact cu un anumit sector de activitate, nu trebuie niciodata sa treci cu vederea valoare ce ti-o poate aduce contactul cu un potential angajator. Din cauza faptului ca industria meseriilor se schimba non-stop, si are o gama variata de participanti, proiectele pot fi extrem de diverse si se intind pe lungi perioade de timp. Stim cu totii ca o constructie se realizeaza in stadii- asta inseamna ca in functie de ce meserie ai, sunt diverse momente in care poti vizita un santier personal pentru a te introduce, pentru a vorbi despre echipa sau compania ta si cu putin noroc, pentru a face networking- atat pentru proiectul in derulare cat si in scopul obtinerii de proiecte viitoare.

Unul din cele mai bune lucruri in legatura cu industria constructiilor este ca proiectele sunt vizibile, in special cand vine vorba de constructii civile sau blocuri de locuinte. Esti tamplar? Instalator? Ai vazut in timp ce te duceai spre casa un semn al constructorului in zona constructiei? Sunt in stadiul de ridicat schelele? Du-te pe santier si prezinta-te! Plimba-te printr-un mall si mai mult ca sigur unul din magazine va avea cortina ce te anunta ca spatiul este in curs de reorganizare. Afla cine este responsabil de acest proiect, pune intrebari.

Au o firma contractata pentru acesta munca si daca da, atunci acel grup de oameni are nevoie de o mana de lucru in plus pentru acest proiect sau pentru proiecte viitoare? Magazinul aceste face parte dintr-un lant de magazine ce renoveaza mai multe locatii? Multe din aceste proiecte fac parte dintr-un flux constant din cauza bugetelor sau a evolutiilor de design pe care lanturile de magazine le intreprind. Clientii maresc bugetele se razgandesc, au de-a face cu probleme in cursul proiectului (nu stiam ca este mucegai in spatele chiuvetei, acum nu ne trebuie doar un instalator, ne trebuie o echipa care sa usuce peretele), si prin urmare creaza destul de multe oportunitati t tu sa iti pui cartea de vizita la bataie. Nu subestima valoarea pe care o aduce prezenta ta sau intalnirea fata in fata cu un potential angajator. Poate ca nu vei gasi intotdeauna imediat de munca din aceste vizite neprogramate pe santiere, dar vei avea o viziune de ansamblu a retelei de proiecte a cangajatorului si poate ca vei pune mana pe proiecte pentru viitor. Asa ca pune mana pe cartile tale de vizita si du-te sa iti cauti proiectul! Iti dorim succes!

In cazul in care esti mai selectiv sau nu te simti confortabil cu acest demers, atunci lasa EuroJob.ro sa lucreze pentru tine. Lasa-ne numarul tau de telefon si vei fi un pas mai aproape de jobul dorit.

Next Post Previous Post