Aproape săptămânal vedem noi brevete acordate celor de la Apple de către Biroul de Patente și Trademark US, astăzi fiind publicate 37 astfel de aplicații. Dintre toate acestea, unul ne atrage complet atenția și anume brevetul care face referire la o tehnologie de încărcare wireless pentru terminalele mobile. Se zvonește de ceva timp integrarea unui sistem de încărcare wireless pe iPhone și modelele din acest an ar putea fi cele care vor inaugura tehologia.

Brevet incarcare wirelessSistemul prezentat în cazul de față de către Apple se bazează pe inducție magnetică pentru încărcare și pe un connector next-gen al cărui rol este acela de a reduce complexitatea componentelor pe care iDevice-urile trebuie să le includă la interior. Invenția de aici pune accentul pe noul conector pe care îl vedem reprezentat și într-o serie de schițe.Aflăm că așa numitul 'miez magnetic' , parte a unei configurații de încărcare pe bază de inducție poate fi divizat în două elemente magnetice, unul fiind găzduit de către cablul cu ștecher și un altul de către pad-ul de încărcare.

Atunci când este realizată conexiunea, aceste elemente magnetice se pot combina pentru a forma un flux magnetic închis ce limitează pierderile de energie transferată. Se poate ajunge astfel la o eficiență de 90% a încărcării pe bază de inducție magnetică. Pe hârtie lucrurile sună destul de complicat, dar ținând cont de eficiența atinsă, atunci sistemul va fi unul cu adevărat avansat. Interesant faptul că aplicația de brevet a fost completată în 2014 și publicată abia astăzi.

Sursa: Mobilissimo, autor Claudiu Sima